F.A.Q.

Scrisori de recomandare de la angajatori

Nu e neaparat necesar sa ai asa ceva pe hirtie, e suficient sa ai o persoana de contact (e bine sa fie fostul shaf daca mormolocu' rupe pe engleza) pe care sa o poata suna.
Nici la mine nici la nevasta-mea nu s-a uitat nimeni pe hirtiile alea decit ca sa ia telefonul si sa vorbeasca personal cu persoana...E bine sa ai si ceea ce se cheama "personal referees", adica lume care te cunoste si ca om, nu numai ca coleg sau subordonat si ar fi bine sa fie localnici, dar asta fireste se aplica dupa o vreme de stat aici.
Explicatia povestii de mai sus sta in faptul ca aici nimeni nu iti va da recomandari scrise, pentru ca daca pe baza lor cineva te angajeaza si se dovedeste dupa aia ca au luat tzeapa, cei cu recomandarea sint buni de plata pt inselatorie, asa ca mai bine nimeni nu se baga. La telefon mai merge, scris nu, deci nimeni nu se asteapta sa ai asa ceva.
O solutie de compromis este si emailul, dar majoritatea angajatorilor vor preferea un telefon, care e bine sa existe, e ciudat sa nu ai nici un fel de recomandare, fara de care nu preai ai sanse.

Bravo

«Înapoi la lista FAQ
Home | Despre | FAQ | Forum
Get Firefox!