F.A.Q.

Pot pleca cu viza turistica pentru a gasi un job cu care sa aplic pentru rezidenta/work permit?

Ca turist nu ai practic nici o sana sa iti gasesti de lucru, nici imediat, nici pentru mai tirziu. Asta pentru simplul fapt ca cei care se apuca sa caute mina de lucru nu o fac de placere ci de nevoie, deci nu au timp sa te astepte pe tine citeva luni bune pina capeti viza, ca a nu mai vorbim de faptul ca te poti razgindi, si atunci trebuie sa o ia de la cap.
Au fost o gramada de tipi care au acceptat joburi si apoi dupa ce au obtinut rezidenta si-au dat demisia. Asta a pus pe jar agentiile de recrutare, care nici nu mai vor sa se uite la cei cu viza turistica (ei nu isi iau banii daca cel pe care il recomanda nu lucreaza minim 3 luni dupa angajare, chestie care in majoritatea cazurilor descrise mai sus nu s-a intimplat).

Sfatul meu calduros e sa nu incerci, pentru ca o sa ajungi sa te alergi cu cei de la imigrari, si nu prea cred ca o sa reusesti sa stai ascuns mai mult de o saptamina-doua. Tara e mica si nu tine. In afara de pizza delivery, descarcat de cutii la depozit si pus legume in pungi la supermarket, nu prea e altceva de lucru pentru turisti. Nu merita...

Bravo

«Înapoi la lista FAQ
Home | Despre | FAQ | Forum
Get Firefox!