Board index
Acum este 22 Mai 2018, 04:08

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 684 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 04 Feb 2017, 09:35 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Membru din: 12 Noi 2011, 20:53
Mesaje: 2
Multumesc pentru lamuriri, am raspuns mai jos.

veram scrie:
Salut,

Depinde ce viza doresti sa obtii, work visa sau resident visa. Si cat de repede vrei sa ajungi in NZ.

Acum doar explorez optiunile. Nu sunt grabit.

Daca ai job offer, poti sa obtii work visa. Sunt mai multe tipuri de work visa, de cand am aplicat noi au trecut cativa ani si nu mai sunt la curent. Poti gasi toata informatia la Immigration NZ pe site https://www.newzealandnow.govt.nz/move- ... /work-visa

Noi am mers pe Skilled Migrant resident visa fara job offer. Exista un formular online care te ajuta sa iti calculezi punctajul in functie de mai multe criterii:
https://www.immigration.govt.nz/new-zea ... ident-visa
Daca scorul e promitator, primul pas din procesul de obtinere a vizei de rezidenta este sa aplici online - EOI (Expression of Interest). Dosarele cu job offer sunt tratate cu prioritate mai mare. Cand am aplicat noi, studiile si experienta de munca trebuiau sa fie sincronizate (experienta de munca pe un job in IT, diploma de IT).

Intr-adevar, sunt mai multe tipuri de work visa.

  1. Pentru Skilled Migrant se selecteaza in acest moment doar acele EOI-uri care au peste 160 pts.
    In aceste conditii nu pot aplica. Best case scenario 130-145 pts daca am recognized qualification.
  2. Viza temporara - Long Term Skill Shortage List Work Visa
    - viza are valabilitate 30 de luni
    - necesar full-time job offer
    - se poate aplica apoi pentru - Long Term Skill Shortage List Resident Visa - daca base salary este > NZ$45,000 si lucrezi in domeniu de 24 de luni
    * sau > NZ$55,000 per year daca este vorba de - Accredited Employer work visa


Citat:
experienta de munca pe un job in IT, diploma de IT

Aici trebuie sa gasesc o clarificare si anume daca echivalarea calificarii pentru ocupatiile ce sunt in LTSSL depind strict de diploma de studii in domeniu.

Lista de facultati recunoscute fara sa trebuiasca echivalarea studiilor e aici:
http://onlineservices.immigration.govt. ... /35171.htm
Echivalarea studiilor la NZQA e un proces separat. Chiar daca facultatea e pe lista, echivalarea studiilor ti se poate cere de catre case officer daca nu recunoaste titlul de pe diploma sau traducerea diplomei e mai ciudata si nu pica exact pe lista lui.

In cazul meu, facultatea nu se regaseste pe lista deci studiile vor trebui echivalate de catre NZQA

Work visa se obtine mai repede, ajungi mai repede in NZ, dupa doi ani aici in care ai lucrat in acelasi domeniu pentru care ai primit work viza poti aplica pentru resident visa.
Skilled Migrant Visa se obtine printr-un proces mai lung cu mai multi pasi si destul de costisitor. De la caz la caz poate sa dureze intre un an si trei ani pana ai viza in pasaport, vezi povestile de pe forum.

Succes,
Vera


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 05 Mar 2017, 07:29 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior

Membru din: 27 Dec 2007, 13:20
Mesaje: 77
simplex scrie:
- diploma de licenta de la Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale - Spiru Haret
- 4 ani experienta in IT (1 pe post de sysadmin si 3 de network support/engineer la un ISP)


Ai sanse 10%. Exista insa acum un program unde se cauta 100 de specialisti pentru Wellington si iti platesc ei drumul catre NZ daca ai fost selectat. Deja sunt 30000 de aplicari dar sansele sunt egale pentru toti. Cristos a publicat un link care iti da mai multe detalii.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 17 Apr 2017, 18:48 
Neconectat
Nou venit
Nou venit

Membru din: 13 Apr 2017, 21:21
Mesaje: 2
Salut,

M-am hotarat si eu sa plec in NZ si de ceva vreme tot citesc despre proceduri si acte necesare. M-am incurcat la partea in care se cere calificarea meseriei.
Eu am lucrat 1 an ca "Inginer mecanic", De 3 ani lucrez ca "Mechanical Design Engineer".

Am studiat - "Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu / Lucian Blaga University of Sibiu"
In 2009 am luat licenta(am fost ultima serie cu 5 ani, in loc de 4 ca acum). Pe diploma scrie domeniul "Inginerie industriala". Am studiat "Tehnologia si Constructia de Masini" - TCM
In 2011 am obtinut diploma de master (3 semestre, ca eram dupa programul vechi)

In linkul de aici http://onlineservices.immigration.govt.nz/opsmanual/42069.htm sunt scrise urmatoarele pentru facultatea mea:

L: 2000–2008
B: 2008
M: 2010
D: 2013

Nu-mi dau seama daca am nevoie sau nu de qualifications pentru meseria mea.
Apoi, ce acte sunt necesare si cat costa tot procesul?


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 12 Feb 2018, 10:30 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Membru din: 01 Dec 2009, 16:49
Mesaje: 40
Localitate: Resita
Hello,

Vad ca toata lumea aici a fugeat :) nimeni nu mai intreaba nimik, nimeni nu mai zice nimik.

Hai ca intreb eu.

Eu imi incerc norocul de a gasi un Job ca Accountant sau asemanator (stiu ... e greu daca nu chiar imposibil) dar speranta moare ultima, din pacate cu aceasta maserie nu ma prea calific la nimik.

Intrebarea mea este ... cam ce vise s ar potrivi daca printr o minune primesc Job offer?

Se poate sa imi iau si familia cu mine daca imi gaesc Job?

Merci mult si sper sa mai fie careva pe acest Forum care eu l am recomandat la toata lumea si l am apreciat enorm ca sunte ti super tari.

_________________
IELTS : 05.03.2011 -> 6.5 band score
EOI submitted : 16.06.2011 (125p)
EOI selected : 02.11.2011
http://emigrareprinstudii.blogspot.com/
Incercam si AU cu studii


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 12 Feb 2018, 10:34 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Membru din: 12 Oct 2015, 19:52
Mesaje: 22
Era 457 .. din martie o sa se schimbe.

_________________
22.09.2016: IELTS L=8.5 R=8 W=7 S=7
20.10.2016: IELTS partener L=7 R=7.5 W=7 S=7.5
17.12.2016: Assessment request
19.01.2017: Assessment response - not elligible
30.01.2017: Reassessment request
22.02.2017: CPA response - 221111
22.02.2017: EOI submitted


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 12 Feb 2018, 11:00 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Membru din: 01 Dec 2009, 16:49
Mesaje: 40
Localitate: Resita
Asta nu e pe Australia? :)

_________________
IELTS : 05.03.2011 -> 6.5 band score
EOI submitted : 16.06.2011 (125p)
EOI selected : 02.11.2011
http://emigrareprinstudii.blogspot.com/
Incercam si AU cu studii


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 13 Feb 2018, 01:25 
Neconectat
Membru Senior
Membru Senior
Avatar utilizator

Membru din: 13 Mar 2003, 02:04
Mesaje: 2800
Localitate: Brisbane
ditzu scrie:
Era 457 .. din martie o sa se schimbe.

Err... 457 = Australia? E sectiunea de Noua Zeelandă...

_________________
S-auzim numai de bine
Cris


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 13 Feb 2018, 09:11 
Neconectat
Membru Junior
Membru Junior

Membru din: 01 Dec 2009, 16:49
Mesaje: 40
Localitate: Resita
Sorry :) greseala mea :)

_________________
IELTS : 05.03.2011 -> 6.5 band score
EOI submitted : 16.06.2011 (125p)
EOI selected : 02.11.2011
http://emigrareprinstudii.blogspot.com/
Incercam si AU cu studii


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce sanse avem?
MesajScris: 16 Feb 2018, 12:30 
Neconectat

Membru din: 14 Feb 2018, 13:32
Mesaje: 1
Buna ziua la toata lumea! Vin si eu cu o rugaminte, mai bine zis as vrea un sfat de la voi cei care ati reusit de curand sa plecati in Nz!
Am sa incerc sa fiu cat mai scurta si sper sa reusesc! Motivele pt care dorim sa plecam nu as vrea sa le enumar, dar pe scurt, nu mai suportam sa ne conduca totii hotii si incultii! Cochetam de luni bune cu ideea de a pleca spre Nz si ne tot documentam! Treaba la noi sta in felul urmator: sotul ar fi primul aplicant, inginer agro, cu peste 10 ani de experienta in domeniu(vanzari+consultanta+management) in luna martie da IELTS-ul, pe care sunt sigura ca il va lua cu cel putin 6,5! De curand am luat legatura cu o firma din NZ care se ocupa de emigrari, ne-au facut un free assessment, si a iesit ca sotul are 170 de puncte fara job offer! Acelasi punctaj l-am obtinut si noi pe site-ul https://www.immigration.govt.nz, ideea e ca firma respectiva iti ofera serviciile sale contra cost, bineinteles, te ajuta sa intocmesti dosarul, iti face CV dupa cerintele de acolo, dar nu te ajuta sa iti cauti job si nici nu iti ofera job! Costul pt toata treaba asta e in jur de 5000 de dolari NZ! Ei spun ca te ajuta sa scapi de "blestemul" no visa-no job offer si no job offer-no visa! Dar mi-e greu sa cred! De aici din Ro, sa aplici pt job acolo sansele sunt ff mici din cate am citit pe aici, iar sa iti faci bagajul si sa vii acolo in vizita, sa stai cat viza de turist iti permite ar fi oarecum ok, dar si asta destul de riscant(din surse proprii va spun ca au incercat prietenii nostri apropiati si din cauza ca li s-a refuzat viza de tranzit pt Australia, desi ulterior au schimbat biletele de avion pe alta ruta fara escala in Au, in momentul cand au vrut sa plece nu i-a lasat din Viena sa urce in avion, dupa 30 de min interviu cu biroul emigrari din NZ, raspunsul a fost scurt: nu credem ca vreti sa veniti aici ca si turisti, ci credem ca scopul e altul, desi isi facusera temele bine, aveau cazare, traseu ce sa viziteze in caz ca i-ar fi intrebat+ bilete intors spre Ro)
Nedumeririle noastre sunt legate de ce pas sa facem: mergem pe mana agentiei si ne rugam ca face al de sus o minune si sotul reuseste sa primesca de aici din Ro job offer(avantajul agentiei e ca iti scuteste timp ca sa pregatesti toate hartogaraiele si in plus sunt licentiati si cunosc toate legile legate de emigrare) sau asteptam mai mult timp si ne punem frumusel si facem un EOI care ma gandesc ca nu costa cat agentia si ne rugam iar la al de sus sa ne extraga si obtinem viza de resedinta si mergem acolo pe bune sa cautam job-uri? Ca ultim lucru vreau sa mentionez ca avem si o prietena in NZ care ne ajuta cu cautarea unui job, dar ea nu ne poate ajuta cu procesul emigrarii deoarece ea a plecat in urma cu 10 ani la studii, fiind casatorita, iar sotul avea viza!
Astept sfaturile voastre si imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele, si multumesc anticipat pt raspuns! Sa auzim numai de bine


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 684 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron

POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România