Cu asigurarea depinde. De exemplu au si copilul aveam asigurare full acoperita din impozitul la salariu. Sotia nu avea decat de GP si chestii de maxima urgenta acoperite tot de salariul meu. Vorbesc aici de viza de munca temporara pe 2 ani. Acum e si ea angajata si nu mai avem stres, dar ca si raspuns scurt, asigurarea de stat e inclusa in impozit.
A doua cu copilul stai linistit. Noi am venit cu fii-mea la 4 ani si stia apple si red

Am dat-o 5 zile pe saptamana la Daycare (173$ pe saptamana) si in 6 luni vb engleza. Dupa 3 luni de la inceperea gradinitei, desi acasa vb in continuare romana, ea vb engleza cand se juca singura cu ursuletii ei. La scoala nu are nici o problema si acum dupa 3 luni de scoala deja citeste lucruri simplute.
La 5 ani fix, a doua zi dupa implinirea varstei, copilul se duce la scoala. Trebuie sa te inregistrezi la scoala de care apartii sau la care ai vrea sa fii ca un Out of Zone Applicant.
Scolile aici sunt pe zone (cele de stat) si dpdv meu este f. important sa inchiriezi casa in zonele scolilor bune. Scolile aici au un sistem decil,. Cu cat nota decila e mai mare inseamna ca parintii nu au fost pe somaj si au joburi mai bine platite. Asta nu spune nimic deosebit despre copii sau scoala, dar probabilitatea sa fie pusi la treaba de parinti e mai mare la o scoala de 9 decat la una de maori someri de 2. Zonele scolilor le iei de obicei de pe situl lor de undeva de la enrollment. As zice ca un decil de 7 ar fi un absolut minim.
Eu in googleMaps pe contul meu am facut niste regiuni poligonale cu zonele scolilor care imi plac din niste orase in care as vrea sa ma mut. In felul asta, cand vezi anuntul de inchiriere verifici imediat daca esti in zona sau nu.
Bafta.