horatiu, topicul asta era o intrebare: are semnul intrebarii si in titlu.

Nu "credeam" decit ca in prima firma la care am fost angajata era un mediu absolut toxic, si asta cred si acum. In rest, am vrut sa aflu alte opinii. N-am avut o experienta extinsa in piata, am lucrat cu un singur angajator, vroiam sa stiu cum sint restul: pareri bune sau pareri proaste. Si am primit pareri, asa ca e normal sa imi spun si eu perspectiva actualizata despre alti (potentiali) angajatori. Nu implica nici o contradictie cu nimic din ce am scris pina acum. Imi pare rau doar ca s-a aberat atit de mult si de catre diversi care n-au idee despre NZ. In rest, informatiile sint utile.
Presupun ca nu ma intereseaza numai pe mine subiectul. Si ma asteptam ca parerile sa fie impartite pentru ca "in natura" nu exista nici nuante pure de negru si nici nuante pure de roz. Eram curioasa care sint exact experientele altora. Daca si le spun.
Ma refer la experientele alora care au trecut deja prin procesul de imigrare - aici, nu in alta parte. Din propria istorie, stiu ca supozitiile bazate pe ce se vede din RO, AU sau Noua Guinee difera de realitatea vietii de zi cu zi. Chiar si supozitiile bazate pe experienta pur turistica in NZ difera.