Salutare tuturor!
As dori sa impartasesc din experienta personala in legatura cu contestatia la IELTS.
De fapt, motivul pt care mi-am facut acest cont este pt a va putea scrie aceste randuri; acum mai bine de jumate de an, foarte dezamagit dupa ce am dat a 2-a oara IELTS-ul si am luat la tot peste 7, (la Listening -cea mai grea parerea mea - luasem 8.5!) doar la Writing 6.5 (aveam nevoie de 7), am petrecut cateva ore pe aceasta pagina ("contestatie sau nu?") si trebuie sa recunosc ca mi-a mai ridicat moralul si chiar daca rezulatatul la prima contestatie a fost negativ, in final s-a terminat cu bine si ma simt dator sa dau inapoi ceea ce am luat: speranta!

. Adica...definatly DA, CONTESTATIE!
Dar cum vorba lunga saracia omului, iata pe patania mea:
Dupa ce la scoala am invatat Franceza si Germana, dar de 20 de ani am fost supus zilnic prin societatea postdecembrista la limba engleza, (pot spune ca am invatat engleza din Cartoon Network, muzica si filme), m-am trezit ca intr-o zi am nevoie de IELTS.
Dupa o lunga si serioasa analiza sotia mea si cu mine ne-am dat seama ca sistemul romanesc , chiar la 25 de ani de la revolutie e un banc prost, si e hopeless. Noi ne descurcam desi suntem tineri (34 eu, 28 ea), dar gandul ca vom avea copii condusi de copiii lui Base, Ponta, Antonescu, sau oricare defect din sistemul politic, (din pacate nu doar ei sunt de vina cred ca si mentalitatea noastra e ...diferita - ca sa fiu diplomat - fata de o tara civilzata) -am hotarat sa emigram Down Under.
In nov 2012 am incept procesul, am inceput sa iau ore de engleza. Imi amintesc cand am intrat prima data la prof pe usa, nu stiam diferenta intre timpul trecut si prezent la orice verb in engleza.
In martie 2013 am dat in Timisoara (de aici suntem) IELTS- ul. Am luat minim 6 la toate, deci mi-a folosit la echivalarea profesiei de catre Engineers Australia (sunt constructor)
In toamana 2013 am dat din nou IELTS tot in TM, de data asta alergam dupa min 7 la toate pt viza (bine, era frumos daca luam din prima...), Am fost si cu sotia mea care avea nevoie de min 4.5 dar a luat min 6 la fiecare modul.
Cine zicea mai devreme pe forum ca 6 e usor sa iei, dar 7 greu, mare adevar graia

Mare mi-a fost frustarea sa iau overall band 7.5 dar 6.5 la Writing. Cum va scriam mai sus, cu 8.5 la Listening de care imi era cel mai frica, am "picat" IELTS-ul; dupa cateva ore de lecturare posturi, a 2-a zi, plin de speranta in suflet, am depus contestatie - 0.5 puncte eram convins ca voi primi. Cca 8 sapt mai tarziu...rezultatul a fost negativ. Cred ca acolo a fost punctul culminat , ne simteam dezamagiti si epuizati (cred ca fiecare are un moment critic in procesul de emigrare - pt noi acesta a fost) .Dar simtul conservarii si dorinta de o viata mai buna a fost mai puternica si am inceput sa cantam "here we go again..."

Iara ore cu profesor, iara zinlic seara dupa job, exercitii pana randurie fug de sub ochi si adormi cu capul pe masa.
Runda 3: primavara 2014. Si pt ca totul sa fie si mai frumos si viata traita la maxim, in data examenului am avut stres la lucru la cote maxime, varf de saniter si alte probleme. Mai "bine" nici nu se putea.
Rezultatul...la toate peste 7, la Writing 6.5 .Again! unfuckingbelievable!!! nu imi veniea sa cred, m-a apucat rasul!
Iara contestatie, dar de data asta fara nici o speranta sa primi cele 0.5 puncte atat de necesare pt a ne scimba viata, in bine, sper.
Iara calcule, dezamagire, replanificare,etc..eram hoatarat sa nu mai dau IELTS-ul , nu mai avem nervi..verificam alte solutii, variante..la un moment dat m-am gandit si sa-l cumpar

)) (probail nu e posibil, but yet again, orice e posibil) - ma rog nu gandeam la rece. Un amic mi-a zis ca cei de aici te pica intentionat sa tot mergi sa il dai sa pletesti taxa. Oricat de stupid suna, la acea ora era plauzibil, si ma gandeam sa il dau in Budapesta, desi nu mai aveam nici un chef sa ma pun iara pe invatat.
Meanwhile dupa 7 saptamani a venit rezultatul...s-a marit de la 6.5 la 7.5!

in seara acea am tras o betie pana dimineata!

Acum drumul spre Oz parca e mai neted.
Concluzia: spune DA contestatiei, pt 330 de lei,merita.
Bafta tuturor!
J
Ma regasesc si eu in ceea ce ai descris, mai putin pentru sfarsitul fericit...am dat de 4 ori ielts, toate overall 7, ba chiar 7.5 la ultimul dar cu 6.5 in writing .
Saptamana trecuta am primit raspunsul de la contestatia pentru penultimul examenul sustinut in martie in care aveam 6 la speaking si mi au marit la 6.5
Acum am facut contestatie la ultimul examen sustinut in mai, la care am luat 7,5/8/6,5/8 , sper ca 6.5 la writing sa devina 7...
Acum am de asteptat 6-8 saptamani...
Oricum eu incep sa mi pierd speranta, am inceput la inceputul anului 2013 si speram ca prin octombrie 2014 sa fiu deja in Australia.
Totusi faptul ca vor recunoaste si alte examene e un lucru pozitiv....