Ah, accentul, first world problems
Citat:
overrated sau nu, daca se uita poporul la mine ca la zoo

... am o pb.

Vezi ca daca vrei sa stapanesti la perfectie accentul kiwi s-ar putea sa ai probleme mari peste cativa ani cand o sa vrei sa te muti in Oz, prietenii stiu de ce

Si mie mi s-a parut cand am fost in vara pe la voi ca kiwis sunt mai curiosi ca australienii cand vine vorba de accent, dar nu mi s-a parut deranjant si nici nu m-am simtit animal de menajerie, ba dimpotriva, parca se lega discutia mult mai usor oriunde intram in contact cu oamenii. Si parca era si folositor, ca obtineam mici informatii pe care nu le puteam scoate din pliante sau de pe google.
Aici in Melbourne ultimele doua dati cand m-a intrebat cineva de unde sunt au fost astazi la meciul de fotbal al lui fiu-meu - un polonez venit acum peste 40 ani - si la meciul de rugby Rebels-Stormers, un sud african cu un accent FOARTE puternic care tinea cu Sh
Orks. Stii cum pronunta sud africanii "win"? "wân", foarte tare:) Si m-a uimit de cate stia sud africanul despre echipa de rugby a Romaniei, dupa care am inceput o discutie cu o concluzie foarte interesanta: Romania nu mai face performanta la nivel de echipa nationala fiindca nu au o scoala puternica de rugby in 7. Ma rog, doar ti-am dat un exemplu de cat de usor se leaga discutiile in situatii de genul asta, chiar daca-i complet offtopic.
Citat:
Oricum, nu conteaza ce par eu sa fiu, ideea e sa vorbesc ca ei.
Ce vrei tu nu se poate, chiar daca iti inteleg frustrarea, mie imi place accentul kiwiotilor la nebunie, tha bist iva, cuz!
Citat:
De parca ar avea asa o importanta covirsitoare de unde vii cind cumperi o sticla de lapte
No vezi, aici cred ca gresesti tu. Ei o fac pentru ca le place sa intre in vorba si accentul e un motiv bun de discutie. Am observat in NZ ca lumea e mai prietenoasa ca aici si se leaga usor discutiile. Datorita accentului meu am intrat, parca in Tauranga, in conversatie la casa de marcat cu casierita si mi-era teama ca cele 2 persoane din spatele meu sa nu-si piarda rabdarea, dar de unde, s-au apucat toti sa-mi dea sfaturi pe unde sa ne oprim si ce sa vizitam.
Citat:
Adica sa ma pot identifica pe strada cu populatia bastinasa, nu simt nevoia de vreo eticheta.
Daca vrei sa fii identificata pe strada trage-ti doua tatuaje cu Ta Moko si te-ai scos, da' vezi ca s-ar putea sa nu te mai poti angaja la Air New Zealand ca stewardesa, ca sperii turistii
http://www.theage.com.au/travel/travel- ... 2n8o7.html
Eu cred ca exagerezi asa zisa problema, doar fii tu insati, incearca sa simti bine in pielea ta si o sa-ti treaca. Accentul de non-nativ face parte din ceea ce noi aducem la destinatie.