Citat:
Sigur din cauza pasaportului. A fost si ceva fuss pe internet in perioada aia pentru ca au patit-o multi si tipau ca sunt discriminati. E tare trist sa fi tratat in felul asta doar pentru ca te-ai nascut intr-o anumita tara.
Acum 3 ani am fost in vacanta in Europa si am inchiriat masina in Germania. Am trecut si prin Elvetia. La intrare noua ne-a facut cu mana sa trecem, nici nu ne-a oprit sa ne intrebe de sanatate dar opreau toate masinile cu numere est-europene si ii cautau in bagaje si le verificau actele.
de 4 ori am trecut prin elvetia cu numere de bucuresti din 2008 pana in 2013.
nici nu m-au dat jos din masina. nici viza nu mi-au pus.
de cateva ori franta, turcia si germania, am fost oprit si perchizitionat pentru droguri, dar nu ma plang de discriminare (un singur eveniment am avut dar cu o vanzatoare la o benzinarie in franta)
si circul bucuresti-nantes cu masina si motocicleta decel putin 5 ori pe an, si mai merg la conferinte in praga, birmingham, madrid, aschaffenbugr, baden-baden, istanbul numai din ce imi aduc aminte
in concedii am fost de 2 ori la nordkapp, tot pe roti, deci puzderie de tari
am trecut pana acum prin 40 de tari.
deci lasati-ma cu povesti discriminatorii.
daca esti okay, de regula strainii nu sunt nici prosti si nici primitivi ca romanii sa imparta lumea intre natii.
da, e neplacut cand ajungi din america pe schiphol si ai un prim contact spre terminalul de unde te ridica avionul spre bucuresti: "bah bagami-as..", dar asta e o alta poveste