Buna ziua la toata lumea! Vin si eu cu o rugaminte, mai bine zis as vrea un sfat de la voi cei care ati reusit de curand sa plecati in Nz!
Am sa incerc sa fiu cat mai scurta si sper sa reusesc! Motivele pt care dorim sa plecam nu as vrea sa le enumar, dar pe scurt, nu mai suportam sa ne conduca totii hotii si incultii! Cochetam de luni bune cu ideea de a pleca spre Nz si ne tot documentam! Treaba la noi sta in felul urmator: sotul ar fi primul aplicant, inginer agro, cu peste 10 ani de experienta in domeniu(vanzari+consultanta+management) in luna martie da IELTS-ul, pe care sunt sigura ca il va lua cu cel putin 6,5! De curand am luat legatura cu o firma din NZ care se ocupa de emigrari, ne-au facut un free assessment, si a iesit ca sotul are 170 de puncte fara job offer! Acelasi punctaj l-am obtinut si noi pe site-ul
https://www.immigration.govt.nz, ideea e ca firma respectiva iti ofera serviciile sale contra cost, bineinteles, te ajuta sa intocmesti dosarul, iti face CV dupa cerintele de acolo, dar nu te ajuta sa iti cauti job si nici nu iti ofera job! Costul pt toata treaba asta e in jur de 5000 de dolari NZ! Ei spun ca te ajuta sa scapi de "blestemul" no visa-no job offer si no job offer-no visa! Dar mi-e greu sa cred! De aici din Ro, sa aplici pt job acolo sansele sunt ff mici din cate am citit pe aici, iar sa iti faci bagajul si sa vii acolo in vizita, sa stai cat viza de turist iti permite ar fi oarecum ok, dar si asta destul de riscant(din surse proprii va spun ca au incercat prietenii nostri apropiati si din cauza ca li s-a refuzat viza de tranzit pt Australia, desi ulterior au schimbat biletele de avion pe alta ruta fara escala in Au, in momentul cand au vrut sa plece nu i-a lasat din Viena sa urce in avion, dupa 30 de min interviu cu biroul emigrari din NZ, raspunsul a fost scurt: nu credem ca vreti sa veniti aici ca si turisti, ci credem ca scopul e altul, desi isi facusera temele bine, aveau cazare, traseu ce sa viziteze in caz ca i-ar fi intrebat+ bilete intors spre Ro)
Nedumeririle noastre sunt legate de ce pas sa facem: mergem pe mana agentiei si ne rugam ca face al de sus o minune si sotul reuseste sa primesca de aici din Ro job offer(avantajul agentiei e ca iti scuteste timp ca sa pregatesti toate hartogaraiele si in plus sunt licentiati si cunosc toate legile legate de emigrare) sau asteptam mai mult timp si ne punem frumusel si facem un EOI care ma gandesc ca nu costa cat agentia si ne rugam iar la al de sus sa ne extraga si obtinem viza de resedinta si mergem acolo pe bune sa cautam job-uri? Ca ultim lucru vreau sa mentionez ca avem si o prietena in NZ care ne ajuta cu cautarea unui job, dar ea nu ne poate ajuta cu procesul emigrarii deoarece ea a plecat in urma cu 10 ani la studii, fiind casatorita, iar sotul avea viza!
Astept sfaturile voastre si imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele, si multumesc anticipat pt raspuns! Sa auzim numai de bine